Historia zatoczyła krąg. 31 lat temu sieć Domino’s Pizza otworzyła pierwszą pizzerię poza granicami Stanów Zjednoczonych – w Kanadzie, w mieście Winnipeg. 7 maja w tym samym kraju otworzyła swój 11 tysięczny lokal.
Dwie spółki-córki - w Szwecji oraz w Norwegii - uruchomił Promostal z Czarnej Białostockiej na rynku skandynawskim. Spółka z roku na rok zwiększa dynamikę sprzedaży na eksport i zatrudnia pracowników.
Pandemia powstrzymuje małe i średnie firmy przed inwestowaniem i zatrudnianiem nowych osób, a praca zdalna jest dla nich dużym wyzwaniem. 70 proc. przedsiębiorców chętnie zaszczepiłoby swoich pracowników, gdyby mieli taką mo�
Choć służebne przywództwo dla niektórych brzmi jak oksymoron, menedżerowie coraz częściej dostrzegają zalety zarządzania w myśl tej idei. Co w praktyce oznacza ona dla pracodawców oraz pracowników i jak przekłada się na
Dach to ważny element każdej obiektu w stadninie. Hodowcy coraz częściej dostrzegają wpływ materiałów wykorzystanych w pokryciu dachowym na warunki hodowlane koni.
W 2015 roku obroty firmy Aldik Nova, która jest częścią międzynarodowej grupy zarządzającej spółkami handlu detalicznego i kontroluje 31 sklepów detalicznych Aldik w Polsce, sięgnęły 44,8 mln euro bez VAT. W porównaniu z
Łączne zadłużenie branży spożywczej wpisane do Krajowego Rejestru Długów przekroczyło 197 milionów złotych. Producenci żywności i napojów borykają się z wieloma problemami, które nie zwiastują polepszenia ich sytuacji
Polska Firma Doradcza przygotowuje raport na temat kondycji małych i średnich firm w Polsce.
Rozmowa z Jarosławem Gwoździem, wiceprezesem firmy Tremend, która od lat świadczy usługi projektowe dla instytucji oraz oferuje szerokie wsparcie w zakresie prowadzenia i nadzorowania procesu inwestorskiego.
Celem Future Foods jest edukacja i zachęcanie ludzi do zmiany diety na taką, która będzie korzystna nie tylko dla naszego zdrowia, ale również planety na której żyjemy. Program ma przyczynić się do zmniejszania wpływu produk