Biznes Gospodarka

Jeszcze „lżejsze” lody włoskie? Tak! To możliwe dzięki nowym maszynom Hard – Ice

Jeszcze „lżejsze” lody włoskie? Tak! To możliwe dzięki nowym maszynom Hard – Ice
Zamiłowanie Polaków do tzw. lodów włoskich nie poddaje się aktualnym trendom na rynku. Od lat jesteśmy wierni tym lodowym

Data publikacji: 2017-01-03
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Jeszcze „lżejsze” lody włoskie? Tak! To możliwe dzięki nowym maszynom Hard – Ice
Kategoria: BIZNES Gospodarka

Zamiłowanie Polaków do tzw. lodów włoskich nie poddaje się aktualnym trendom na rynku. Od lat jesteśmy wierni tym lodowym smakołykom.

Zamiłowanie Polaków do tzw. lodów włoskich nie poddaje się aktualnym trendom na rynku. Od lat jesteśmy wierni tym lodowym smakołykom. W odpowiedzi na utrzymujące się na bardzo wysokim poziomie zainteresowanie tym rodzajem deserów, przed rokiem Hard – Ice, zdecydował się poszerzyć swoją ofertę o dedykowane do ich produkcji maszyny. Szykując się do kolejnego sezonu, firma wprowadziła do swojej oferty zupełnie nowy model urządzenia służącego do wytwarzania popularnych w naszym kraju lodów włoskich.

Maxi Freeze jest dostępny w dwóch wersjach systemu napowietrzania – za pomocą pomp oraz grawitacyjnego. Na szczególną uwagę zasługuje właśnie innowacyjna konstrukcja napędu pomp napowietrzających masę, dzięki czemu lody odznaczają się niebywałą lekkością i kremową konsystencją.

Pompy cechuje znaczna oszczędność i jeszcze większa trwałość w stosunku do dotychczas stosowanych rozwiązań. W przeciwieństwie do powszechnie stosowanych, w wielu podobnych urządzeniach, nowe uruchamiane są tylko wtedy kiedy zachodzi taka potrzeba, nie są więc narażone na pracę non – stop. Dzięki temu firmie udało się w zdecydowany sposób poprawić ich „żywotność”.

 

– Wyprodukowane przy pomocy tej maszyny lody charakteryzują się większym niż dotychczas stopniem napowietrzenia. Są wyjątkowo delikatne, lekkie i puszyste a do tego aksamitnie kremowe. Dzięki temu innowacyjnemu systemowi lodziarnie będą mogły zaproponować swoim klientom produkty o niedostępnej dotąd jakości – uważa Paulina Czaplejewicz, manager marki Hard – Ice.

 

W Maxi Freeze zastosowano system „Multi – Point”, innowacyjne rozwiązanie opierające się na zmienionej konstrukcji cylindra służącego do mrożenia mieszanki. W urządzeniu zainstalowano również nowy, elektroniczny system kontroli stopnia zmrożenia, który pozawala na bardziej precyzyjną kontrolę  na d konsystencją wytwarzanych lodów. Połączenie obu tych rozwiązań wpływa na przyspieszenie całego procesu mrożenia i poprawę jakości. W efekcie otrzymujemy lody o jeszcze doskonalszej konsystencji. W urządzeniach zamontowano też nowe, jeszcze bardziej efektywne sprężarki. 

A to już wiesz?  TARAS NA DZIAŁCE O POFAŁDOWANYM TERENIE

– Opracowaliśmy konstrukcję, na którą branża lodowa czekała od lat, sprzęt bowiem odznacza się zwiększoną wydajnością. Dzięki Maxi Freeze lodziarnia może pracować sprawniej, szybciej wydając kolejne porcje lodów swoim klientom– dodaje.

 

Nowe modele urządzeń, które trafiły w tym roku do oferty Hard – Ice  spotkały się ze znacznym zainteresowaniem osób prowadzących lodziarnie w kraju i zagranicą. Co ciekawe, zostały już poddane wymagającym testom przez lodziarnie działające na południu Europy – m.in. w Hiszpanii i Grecji.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Jeszcze „lżejsze” lody włoskie? Tak! To możliwe dzięki nowym maszynom Hard - Ice BIZNES, Gospodarka - Zamiłowanie Polaków do tzw. lodów włoskich nie poddaje się aktualnym trendom na rynku. Od lat jesteśmy wierni tym lodowym smakołykom.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy