Data publikacji: 2014-06-17
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Płynne złoto
Kategoria: BIZNES Gospodarka
Piwo Pszeniczne to doskonały wybór na upalne, letnie dni. Jego lekko owocowy smak i aromat będą stanowić doskonały dodatek do lekkich dań, po które chętnie sięgamy podczas wakacyjnych miesięcy, a orzeźwiające walory tego złotego napoju skutecznie schłodzą nasze rozgrzane ciała.
Piwo Pszeniczne to doskonały wybór na upalne, letnie dni. Jego lekko owocowy smak i aromat będą stanowić doskonały dodatek do lekkich dań, po które chętnie sięgamy podczas wakacyjnych miesięcy, a orzeźwiające walory tego złotego napoju skutecznie schłodzą nasze rozgrzane ciała.
Piwo pszeniczne przed wiekami
Ten wyśmienity trunek nie jest wynalazkiem dzisiejszych czasów. Historia tego piwa jest silnie związana z początkami piwowarstwa. Już 6000 lat temu warzyli je Sumerzy, później Babilończycy i Egipcjanie, wykorzystując do procesu jego produkcji orkisz – odmianę pszenicy. Szczyt popularności tych piw przypada na lata 70. XX wieku, gdy były one bardzo intensywnie promowane w Bawarii, uznawanej do dziś za stolicę piw pszenicznych.
Gwarancja jakości Browaru Okocim
Każdy smakosz jasnych piw powinien skosztować piwa Pszenicznego, o jakości gwarantowanej przez Browar Okocim. To nie lada przysmak dla osób doceniających w piwie niezwykłe walory sensoryczne. Złocisty i mętny kolor Pszenicznego pobudza nasze kubki smakowe jeszcze zanim napój do nich dotrze, a unoszące się w nim bąbelki i przyjemny chłód kufla zwiastują kojące orzeźwienie. Pszeniczne to piwo górnej fermentacji, naturalnie mętne, niefiltrowane, warzone na bazie słodu pszenicznego o lekko owocowym smaku. Takie lekkie piwo idealnie skomponuje się z delikatnymi potrawami jak drób, sushi, czy sałatki, na przykład z dodatkiem serów pleśniowych. Jest to również idealny trunek, który możemy zaserwować gościom podczas grilla, w gorący, letni dzień.
Kontakt dla mediów:
WALK PR
Marta Witecka – Account Executive
+48 503 825 027
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki: