Biznes Handel

Tajemnica smaku Vegety zamknięta w kostkach

Tajemnica smaku Vegety zamknięta w kostkach
Vegeta od lat króluje na polskich stołach dbając o wyrazisty smak i aromat potraw. Dzięki rozszerzeniu oferty, tajemnica wyjątkowości Vegety przeniesiona została do kostek rosołowych w trzech nowych smakach – rosół drobiowy, rosół wołowy oraz bulion

Data publikacji: 2014-05-29
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Tajemnica smaku Vegety zamknięta w kostkach
Kategoria: BIZNES Handel

Vegeta od lat króluje na polskich stołach dbając o wyrazisty smak i aromat potraw. Dzięki rozszerzeniu oferty, tajemnica wyjątkowości Vegety przeniesiona została do kostek rosołowych w trzech nowych smakach – rosół drobiowy, rosół wołowy oraz bulion warzywny.

Od zupy do kremu

Polska jest ich niekwestionowanym królestwem. Są pożywne, sycące i idealne w roli ciepłego posiłku. Trudno wyobrazić sobie bez nich tradycyjny, rodzinny obiad. Zup – bo o nich mowa – spożywamy około czterech miliardów litrów rocznie, plasując się na pierwszym miejscu wśród największych światowych miłośników tego dania. O charakterze każdej zupy decydują przyprawy i dodatki, a Vegeta jest od wielu lat pierwszym wyborem większości polskich pań domu w kwestii nadawania ostatecznego smaku swoim kulinarnym dziełom.

W ostatnim czasie bardzo popularną odmianą zup stały się kremy – powstałe na skutek zmiksowania wszystkich składników, odznaczające się gęstą i jedwabistą konsystencją. Pomysłów na ich przygotowanie jest nieskończenie wiele. Wszystko zależy od naszej wyobraźni lub tego, co akurat znajdziemy w lodówce. Kremy pieczarkowe, brokułowe, z dyni lub groszku to tylko niektóre z możliwości. Zwykle, jeśli chodzi o ich przygotowanie, nie mamy czasu na pracochłonne gotowanie. I tu z pomocą przyjdą nowe kostki od Vegety w trzech odsłonach – rosół drobiowy, rosół wołowy oraz bulion warzywny.

 

Polane sosem

Buliony rosołowe stanowią sprawdzoną i niezawodną bazę nie tylko zup, ale także sosów, pieczeni czy gulaszu. Często to właśnie sos decyduje o efekcie końcowym całego dania, stanowiąc nie tylko uzupełnienie całości, ale też nadając charakter potrawie. Sos przygotowany wraz z kostką Vegeta, dodany do mięsa czy warzyw, wzbogaca ich smak sprawiając, że są soczyste i aromatyczne. Dla zwolenników dań bezmięsnych idealny będzie trzeci ze smaków – bulion warzywny. Starannie wyselekcjonowana mieszanka warzyw świetnie sprawdzi się jako dodatek do jarskich zapiekanek czy potraw z ryby. Kostki spod znaku Vegety nie tylko podkreślą smak naszych potraw, ale także pozwolą na zaoszczędzenie czasu w kuchni, skupiając esencję wszystkich potrzebnych aromatów w jednym miejscu.

A to już wiesz?  FM Logistic otwiera w Rumunii specjalistyczny magazyn farmaceutyczny

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Tajemnica smaku Vegety zamknięta w kostkach BIZNES, Handel - Vegeta od lat króluje na polskich stołach dbając o wyrazisty smak i aromat potraw. Dzięki rozszerzeniu oferty, tajemnica wyjątkowości Vegety przeniesiona została do kostek rosołowych w trzech nowych smakach – rosół drobiowy, rosół wołowy oraz bulion warzywny.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy