Biznes Handel

Wysmażone, średnio-wysmażone a może krwiste?

Wysmażone, średnio-wysmażone a może krwiste?
Wysmażone, średnio-wysmażone a może krwiste? Z tym termometrem mięso z grilla będzie zawsze takie jaki chcemy! Termometr do mięsa z wyświetlaczem LED GrillPro – nowość w ofercie DYNAMIC Centrum

Data publikacji: 2015-03-12
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Wysmażone, średnio-wysmażone a może krwiste?
Kategoria: BIZNES Handel

Wysmażone, średnio-wysmażone a może krwiste? Z tym termometrem mięso z grilla będzie zawsze takie jaki chcemy! Termometr do mięsa z wyświetlaczem LED GrillPro – nowość w ofercie DYNAMIC Centrum Grilla

Termometr do mięsa powinien znaleźć się na wyposażeniu każdego miłośnika grillowania. Bez względu na to jaki typ lub rodzaj wybierzemy pozwoli on nam sprawdzić temperaturę wewnętrzną pieczonego mięsa. Używanie termometru do grillowanego mięsa jest niezwykle ważne, bo pomaga określić czy minimalna wewnętrzna temperatura została osiągnięta. Uzyskiwanie tzw. „minimalnych temperatur” jest istotne dla naszego bezpieczeństwa bo w tych temperaturach nie będą już występowały bakterie, które będą mogły zaszkodzić naszemu układowi pokarmowemu.

 

Nowością w ofercie DYNAMIC Centrum Grilla jest termometr do mięs z wyświetlaczem Led firmy GrillPro. Oferowany w sprzedaży termometr w kształcie widelca oferuje odczyt temperatur w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita w zakresie od 1 – 121°C oraz 35 -225°F. Termometr jest zasilany dwoma bateriami AAA. Po włączeniu przywita nas sygnał dźwiękowy oznaczający prawidłową pracę termometru i wskaże on nam bieżącą temperaturę sondy jeśli pracuje prawidłowo. Obsługa tego termometru do mięsa jest bardzo prosta. Naciskając przyciski na obudowie termometru możemy wybrać rodzaj mięsa oraz stopień wysmażenia jaki Nas interesuje. Następnie wystarczy widelec termometru umieścić w najgrubszej części grillowanego mięsa i po chwili uzyskamy dokładny odczyt. Dźwiękowo również zostaniemy poinformowani o osiągnięciu pożądanej temperatury przez mięso.

W przypadku wszystkich termometrów stosowanych do mięs należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie przemyć nóżkę, widelec, sondę. Do wyczyszczenia widełek w tym termometrze wystarczy użyć wody z łagodnym detergentem. A obudowę termometru wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką.

 

Ten termometr i inne akcesoria do grillowania można zamawiać w DYNAMIC Centrum Grilla i online na stronie www.sklep.dynamic24.pl

A to już wiesz?  Dobry sposób na poprawę komfortu życia - termomodernizacja domów jednorodzinnych

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Wysmażone, średnio-wysmażone a może krwiste? BIZNES, Handel - Wysmażone, średnio-wysmażone a może krwiste? Z tym termometrem mięso z grilla będzie zawsze takie jaki chcemy! Termometr do mięsa z wyświetlaczem LED GrillPro – nowość w ofercie DYNAMIC Centrum Grilla

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy